Optimist Clinic in Torbole

SailLaser Lake Garda offers a great week of Opti sailing at top level!
Thanks to collaboration with Winner Optimist Italia, we can offer racing activity also on Optimist: Charter and Clinic !
From 11th to 13th of June: 3 days Opti clinic, focused on performance optimization for Optimist d’Argento Regatta.
Theory lessons, briefing, meteo situation and racing course analysis, trainings on starting procedures and strategy, personalized video and debriefing.
From 14th to16th of June will take place one of the most interesting event of the season: Optimist d’Argento!
Don’t loose the opportunity of race with the most competitive opti sailor in the world, rent a Winner Optimist charter e travel light, only with the sail !
Don’t worry, our materials are in great conditions, ready to race at top level.

Just few words about us: SailLaser Lake Garda is a sailing association that works in different sectors: children sailing school, adults sailing school, private and group courses, dinghy rental and REGATA.
REGATA section includes private coaching, regata coaching, group clinics, and boat charters: Optimist and Laser. We work in collaboration with Laserperformance Italia and Winner Optimist Italia.

REGATA SECTION MANAGER is Sylvain Notonier. Sylvain will be the coach of the clinic.
He’s a really experienced coach, specialized in Optimist coaching.
Experience :

2008/2016 : Opti Coach Club la Pelle, Marseille 2016/2017 : Laser 4.7 Coach Club la Pelle Marseille

2012/2016 : Opti Coach south sailing League (PACA – FFV) 2017 : Laser 4.7 Coach European Championship Spain

2013 : Opti Coach European Championship Poland 2017 : Laser 4,7 Coach World Championship Belgium

2015 : National Opti Coach + Opti Coach Worlds Poland

2012 & 2013 : Team Leader Opti European Team Racing

Palmarès :

2012 : Silver medal World Championship Europe Class 2010 : Torbole Meeting : 1st

2014 : Bronze medal World Championship Europe Class 2010/2011/2012 : Kieler Woche : 1st

2004/2005/2010/2011/2012/2017 : Gold medal French Championship And many others…

As a coach :

2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017 : Sailors selected for Worlds, European & European Team racing

2011/2014/2015/2017 : Sailors medallist French Championship (2015 & 2017 French Champion)

Many sailors top 10/20/30 Riva meeting, DYR, Palamos meeting, Palma meeting, Laser Europa Cups

Diploms :

2005 Baccalauréat Science Economy

2008 License Sports Training

2008 Sailing Coach FFV 1st

2009 Sailing Coach FFV 2nd

2015 National Sail Coach FFV

The program of the clinic is quite simple:
we expect to do 2 water session per day, depending on meteo situation. Before every water session a briefing will take place. During the briefing the coach will speak about exercises, meteo, and general indications. After the water session, there is the debriefing: water session analysis: what we did, how we did it, and so on. Video analysis.
We’ll do specific trainings on starting procedures and regatta strategy.
We also provide Winner Optimist charter, for clinic and for Regata.

Opti sailors can have lunch at Circolo Vela Torbole restaurant.

 

TALLER: El repte de saber com i quan ajudar amb mês eficácia al teu fill/filla regatista.

Dissabte 2 de juny a les 18.30h a la SEU SOCIAL del Club Nàutic el Masnou tenim l´oportunitat d´una xerrada del gran especialista de psicologia de l´esport Jordi Renom.

La xerrada és oberta a tots els pares/mares, regatistes i entrenadors de vela.

“La vela és un esport emocionant però també complex. Navegar, i encara més regatejar, té uns requeriments físics i psicològics que cal tenir en compte i més si es tracta de vela infantil. L’objectiu d’aquesta sessió és sensibilitzar especialment als pares, mares i entrenadors de regatistes infantils sobre els reptes emocionals, intel·lectuals, i psicològics en general, inherents a aquesta activitat. Sobre aquesta base també es parlarà de la preparació psicològica dels regatistes, en què consisteix i quins objectius té”.

Jordi Renom

Continguts del taller.

Ponent:
Jordi Renom Pinsach
Professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona
Col·laborador FCV, FNOB i diverses FF.AA
Membre Secció Psicologia de l’Esport del COPC

No té cap cost per a les flotes del Club, ni regatistes participants a la regata N-3 (ascens*), ni Campionat de Catalunya per Equips.

No us la podeu perdre!! (*el Club facilitarà tiquets pàrquing assistents de 3h)

Es fan preparatius per l’edició 2018 de la regata solidària “Carla” el 19 i 20 de maig

La síndrome de Rett és una malaltia que afecta el desenvolupament neurològic

La Regata Carla serà el 19 i 20 de maig a L’Espai Port de Sant Feliu de Guíxols, amb activitats complementàries que s’estan acabant de perfilar. A banda de la regata de dos dies, es vol fer una programació que podria incloure concerts, Market, Foodtrucks, inflables, tallers infantils, actuacions de hip-hop… No us ho podeu perdre!

 

(Ajuntament Sant Feliu de Guíxols)

Entrevistem Dolors Aixalà, mare de la Carla Griñó, desapareguda per la malaltia de la síndrome de Rett. La Regata Carla, impulsada inicialment pel matrimoni Griñó-Aixalà amb la col·laboració del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de la ciutat, va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia, sensibilitzar la societat, recaptar recursos sobre la recerca i promoure valors solidaris entre regatistes. Els fons recaptats es destinen a Institut d’Investigació Mèdica de Bellvitge (Idibell), encapçalat pel doctor Manel Esteller, per la investigació per curar la Síndrome de Rett.

L’abril de 2016 es va fer la primera Regata Carla, amb la voluntat de recaptar fons per ajudar la investigació i erradicació de la síndrome de Rett. Sant Feliu de Guíxols va acollir les dues primeres regates i ara fa la tercera. Com orienten aquesta tercera edició?

Amb molta il·lusió i amb el convenciment que l’Ajuntament, el club nàutic i tota la ciutat faran que sigui una festa bonica i arrelada a Sant Feliu de Guíxols. El nostre objectiu no és cap altre que tothom conegui aquesta malaltia i la capacitat que tenim tots d’ajudar a la recerca per curar la malaltia.

La regata és un homenatge a la Carla? O una oportunitat per a mostrar el nostre costat més solidari? O és les dues coses a la vegada?

És tot plegat, tot junt. És molt emotiu veure que la Carla segueix molt present entre nosaltres i que moltes persones hagin sentit a parlar de la síndrome de Rett per la Regata Carla. Ara també es parla d’ella a través de la iniciativa Carla Bombons, elaborats per Oriol Balaguer. Els beneficis també van dedicats a la recerca científica. La Carla no podrà tornar mai, però sí que podem ajudar moltes altres nenes que pateixen la síndrome de Rett a curar-se.

En tot aquest temps vostès han anat veient l’evolució d’aquesta malaltia (síndrome de Rett), i s’apunta que la investigació ha fet importants avenços, fins i tot per veure un horitzó més esperançador. Creuen vostès que ens estem acostant al final de la malaltia o, encara dissortadament, n’estem lluny?

És un tema essencialment de diners. Tots ho sabem, la recerca és molt cara, i la investigació també ho és molt. A més, parlem de malalties minoritàries, tot ho complica. Ara bé, com més insistim, entre tots, més podran fer els investigadors i més ràpid podrem avançar. Per això tota ajuda és benvinguda, tota.

Sant Feliu de Guíxols va ser la primera, segona i enguany tercera edició d’aquest esdeveniment. Com va sortir la idea de fer una regata?

El club es va oferir de seguida a organitzar la regata i s’han implicat personalment i professionalment en la festa de la Carla. Són grans persones i han agafat aquest repte durant els 3 anys amb tanta il·lusió i complicitat que ens emociona. Hem establert uns vincles molt bonics, inesborrables.

Què dirien a la població de Sant Feliu de Guíxols per tal que aquesta primavera s’acostin al port i segueixin aquesta iniciativa?

Que es tracta d’una festa, de compartir una bona estona i somriure amb la mateixa tendresa que ho fan les nenes que pateixen Rett… Que vinguin a gaudir del dia!