Finalitza el Campionat per Equips D’Optimist del G2

Durant el cap de setmana del 26 i 27 de maig s’ha celebrat al CM Torredembarra el CC per equips d’Optimist G2.

Agrair al CM Torredembarra les ganes i dedicació en l’organització del campionat, ja que en els temps que corren sabem que no és fàcil organitzar esdeveniments així, i més tractant-se de regates a priori no tant importants com son les de G2.

Durant el primer dia de campionat es va celebrar la fase classificatòria. S’havien de poder realitzar un total de 42 regates on tots els equips s’enfrontessin entre ells una vegada. Així cada equip realitzaria 6 regates y els 4 equips amb més victòries passarien a la fase final.


Gràcies al vent i a la feina del comitè, les sortides es van poder anar encadenant de forma molt fluida i al voltant de les 14:30 ja havíem acabat tot el primer round robin.

El vent va ser bastant estable, un garbinet d’entre 7 i 12 nusos.

Al finalitzar la fase classificatòria, el CN El Balis quedava en primera posició amb 6 victòries, un mes que elCN Masnou i el CN Arenys. A la  posició es produïa un empat entre CM Altafulla i el CN Cambrils, però finalment el CM Altafulla passaria a las semis, ja que havien guanyat l’enfrontament directe contra Cambrils.

Ja teníem 4 finalistes, i només quedava esperar a diumenge per lluitar per les medalles.

Diumenge el vent no va posar les coses tan fàcils com el dia anterior. Un vent de terra d’una intensitat molt variable que podia anar tranquil·lament desde els 2 nusos fins als 17 i amb canvis de direcció de 40º o 50º.

La primera semifinal enfrontava a Balis contra Altafulla. Eren semis al millor de 3 regates i Balis va tancar les semis amb un 2-0 tot i que Altafulla va posar les coses molt complicades fins al final no va poder classificar-se per la final i defensar el títol que va aconseguir la temporada passada.

En l’altre semifinal, el vent es convertia en el protagonista. Es van haver d’anul·lar fins a 2 regates per culpa dels canvis de direcció del vent.

Lluitant per una plaça a la final es trobaven Masnou i Arenys. Va ser una semi molt igualada.

La primera regata la va guanyar Masnou i la segona Arenys. Això produia un empat, cosa que feia que s’hagués de celebrar una tercera regata de desempat.

L’ultima regata de las semis va estar carregada de tensió… Perdre significava quedar-se fora de la gran final…

Desde el començament, Arenys va sortir molt fort i va dominar de principi a fi la prova sense donar cap opció a Masnou.

Aixi doncs Arenys es convertia en el segon finalista, carregat de moral després d’unes semis molt dures on hi havien aconseguit derrotar a un rival duríssim com era Masnou.


El vent havia anat pujant d’intensitat i s’havia establert bastant pel que fa a direcció. El títol de campió de Catalunya estava en joc… “Show  must go on…”

La final es jugaria al millor de 5 regates. L’equip que coneguis guanyar 3 regates seria el campió.

Arenys van sortir a tope desde el primer moment i en les dues primeres regates no va donar opció al Balis. Dos molt bones sortides dels regatistes d’Arenys ja els deixaven amb certa avantatge que Balis no podia corregir durant la regata.

La serie es posava 2-0. Arenys només necessitava una victòria per aconseguir el títol. La cosa estava molt emocionant…

L’última prova va ser completament diferent a les altres dues. Balis va sortir amb una altra actitud molt mes agressiva. Sabien que una derrota més els deixava fora, i això es va notar moltíssim en els seus regatistes. A la primera boia, Balis anava guanyant amb els sus regatistes col·locats en les posicions 1-2-3. La regata semblava guanyada, però en una regata per equips poden passar moltes coses. I així va ser. Arenys a mitjans de l’última cenyida va aconseguir donar-li la volta al resultat de manera que gairebé fins a l’últim metre no es va definir res. Els entrenadors i acompanyants no sabíem que havia passat… Havia sigut tot tant just que no sabíem res… Només podíem esperar a què el comitè digués per ràdio el resultat de la prova… Van passar 15 segons que es van fer eterns… Finalment el comitè va dir: “Guanyador de la prova, ARENYS.”

Els nens encara no sabien res. es miraven entre ells i ningú podia dir com havia acabat fins que em vaig acostar amb la llanxa a tota velocitat amb una alegria immensa i el puny aixecat. Al veure-ho els nens es van tornar bojos. Tots a l’aigua, cridant, cantant… Ho havien aconseguit! CAMPIONS DE CATALUNYA PER EQUIPS!!

Tot seguit es va celebrar la segona final per el 3er i 4t lloc on s’enfrontaven Masnou i Altafulla. La serie va finalitzar amb un resultat de 2-1 a favor de Masnou. Així doncs seria el club de la zona centre qui acompanyés a Arenys i Balís al podi.


Felicitar al comitè de regates per la gran feina sobretot durant el diumenge. Un dia molt complicat en què lo fàcil era passar de tot i que surti el que surti. Tot i això, van sapiguer esperar el moment, anul·lar quan era necessari i moure el camp tantes vegades com fos necessari. Un 10! Gràcies Rafa.


Un entrenador immensament orgullós dels seus nens

Panx