2a Concentració de l’Equip Català d’Optimist

WhatsApp Image 2017-01-15 at 20.25.05

El passat cap de setmana 14-15 de Gener es va celebrar al BISC (Barcelona International Sailing Center) la segona concentració de l’Equip Català d’Optimist.

Aquest equip està conformat pels millors regatistes del rànquing, concretament els 8 primers del rànquing, els 3 primers Sots 13 i 1 plaça a criteri tècnic. En aquesta ocasió els assistents van ser:
Arnau Gelpí. C.N. el Balís.
Marçal Costa. C.V. Palamós.
Max Rondeau. C.N. Arenys de Mar.
Nil Subirats. C.N. Cambrils.
Mariona Rahola. C.N. el Balís.
Gregorio De Urdanibia. C.N.Vilassar de Mar.
Pau Noguera. C.N. Vilanova.
Iago Batista. C.N. Salou.
Miquel Baena. C.N. Vilanova.

Sots 13:
Joel Freyouth. C.N. Vilanova.
Nora García. C.N. el Masnou.
Pedro Fernández. C.N. Garraf.

L’entrenament va estar dirigit pels tècnics de la FCV, Isaac Pujol i Aura Miquel.

L’objectiu principal d’aquest equip és treballar conjuntament per aconseguir una millora permanent del nivell català de la flota d’Optimist, especialment en els regatistes capdavanters, i preparar els esdeveniments nacionals. Paral·lelament, hem aconseguit un gran ambient de treball i d’equip entre tots els regatistes, que molt probablement compartiran expedició a la Copa i Campionat d´Espanya.

En el primer entrenament al mes de novembre es van treballar aspectes tècnics, buscant l’excel·lència en les maniobres, amb visionat de vídeos tant de regatistes top, com dels propis participants al clínic.

Aquest segon entrenament, va estar enfocat a aspectes de tàctica i estratègia. Dissabte vem tenir un vent de Nord entre 8 i 12 nusos, amb força rolades. L’entrenament va constar de dos blocs, un primer d’exercicis en circuits entre 5 i 7 minuts, i posteriorment un bloc de regates d’uns 15 min.

Diumenge, vàrem començar amb un vent més inestable que va acabar en un gregal amb ratxes de fins a 18 nusos. Vàrem treballar regates de Team Racing al matí, i després vàrem continuar amb les regates. Per finalitzar, vàrem acabar amb un dosis de reglament, en format divertit!

Poder realitzar l’activitat en una infraestructura com el BISC, és un privilegi que ens permet focalitzar-nos en el treball, disposant de tots els mitjans necessaris.