El canari Alberto Morales guanya el 28 Palamós Optimist Trophy

El balear Nacho Baltasar y el belga William Risselin completen el podi

Morales, Baltasar, Perelló y Garau donen a España la 12 Nations Cup

Palamós (Girona) – Organització.- El canari Alberto Morales (RCN Arrecife) és el nou campió del Palamós Optimist Trophy, regata en la qual han participat 550 vaixells de 28 països. El lanzaroteny ha estat el dominador de principi a fi i agafa així el relleu de la guanyadora de la regata gironina en l’edició de 2016, la italiana Giana Bergonzini. La 12 Nations Cup, trofeu que premia al millor país pels llocs dels seus regatistes, repeteix Espanya.

Morales arribava com a líder a la tercera jornada del Palamós Optimist Trophy-Nations Cup, així va acabar la primera jornada i després de la suspensió de la segona a causa de la falta de vent, el canari sortia a defensar el lloc més alt en el podi. Va començar l’última jornada guanyant la primera prova del dia, al que li va seguir un sisè i un dècim, la qual cosa li confirmaven com a guanyador a Palamós.

Després de Morales el balear Nacho Baltasar (CN Sa Rápita) va aconseguir acabar en segona posició, que va fer dos segons en l’última jornada i un dècim segon, aquest últim lloc ho descartava, i aconseguia acabar a dos punts del campió. Empatat a 15 punts amb Baltasar en la tercera posició s’ha classificat el belga William Risselin.

La mallorquina Maria Perelló (CN S’Arenal), que s’havia col·locat segona després del primer dia de regates, finalment va acabar en quarta posició en la general final.

Quant a la 12 Nations Cup, en la qual Espanya revalida títol, va anar gràcies als llocs d’Alberto Morales, Nacho Baltasar, Maria Perelló i Marina Garau (CN Sant Antonio de la Playa).

Quant al millor regatista local, aquest ha estat Marçal Costa (CN Costa Brava-Vela Palamós) que ha finalitzat en vinticinquena posició.

El vent ha acompanyat en l’última jornada del 28 Palamós Optimist Trophy-12 Nations Cup amb la celebració de tres mànigues amb vent del nord-est entre els 6 i els 12 nusos d’intensitat.