XXIII Memorial Estruch

C.N. Arenys 24.10.17– Aquest cap de setmana 21 i 22 d’octubre s’ha disputat al Club Nàutic d’Arenys de Mar la XXIII edició del Memorial Estruch.

Van participar 161 optimists repartits entre Grup 1 i Grup 2 de diferents clubs d’arreu de Catalunya.

Les condicions meteorològiques del cap de setmana han sigut molt favorables pels participants. Dissabte van tan tenir un vent molt estable, i hi va haver molta corrent a favor del vent, això va ajudar a que cap regatista sortís abans d’hora. Les bones condicions meteorològiques van permetre que dissabte es pogués fer més proves de les previstes, amb un total de 4 proves el Grup 1 i 3 el Grup 2. Els regatistes van arribar a terra entre les cinc i les sis de la tarda. A l’arribada van poder gaudir d’un caldo Aneto per entrar en calor després de gairebé sis hores a l’aigua.

El diumenge el vent va ser més variable, de component sud oest. Això va permetre que el Grup 1 disputés 2 proves i el grup 2 també. A partir de les 14:30 hores van començar a arribar tots els regatistes, que van poder gaudir d’un plat de macarrons per recuperar forces.

En el resultat del Campionat del Grup 1 cal destacar la  victòria del  regatista local Marc Miquel, de la categoria A, que va obtenir un primer lloc del podí de 77 participants. El segon lloc el va obtenir Miquel Baena, del Club Nàutic de Vilanova i seguidament Iago Batista, del Club Nàutic Salou.

En la categoria B van destacar Pedro Fernández, del Garraf, Nora García del Club Nàutic Masnou i en tercer lloc Jaume Alcover del Balís.

De la categoria C Mariona Ventura del Masnou, seguit de Izan Codinach de Sant Feliu de Guíxols, i Ona García del Club Nàutic de Palamós.

Els resultats del Grup 2, en la categoria A, va fer podí Alexia Zaragoza, de Salou, seguit d’un segon lloc Alejandro Fargas del Balís i Martí Balanyà de Vilanova.

En la categoria B va obtenir un primer lloc Cristina Grau del Club Nàutic Vilassar, en segon lloc Natàlia Garcia de Cambrils i Santiago Alberto del Club Nàutic Cambrils

A la categoria C, el primer lloc el va obtenir en Gonzalo Ferrando del Balís, seguit del Zsombar del Club Nàutic Cambrils i en tercer lloc el regatista  Sergio Roldán.

El repartiment de premis va estar presidit per Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela, i la Família Estruch.

Enric Espinola, el Tresorer del CNAM, va tenir unes paraules d’agraïment per tots els regatistes, pares, tècnics, entrenadors, jurats i voluntaris de la regata.

Des del Club volem felicitar en especial al Marc Miquel i en Sergio Roldán del CNAM i desitjar-los molta sort en les properes regates.  A tots els altres participants volem felicitar-los i encoratjar-los a seguir navegant amb les ganes i afició que ho han fet en aquest Campionat.