La Classe Optimist

La Classe

L’Optimist és una embarcació de vela esportiva per a nens dissenyada l’any 1947. Ràpidament es va convertir en l’embarcació d’inici a la navegació a vela, per excel·lència. És un vaixell simple, estable, i, alhora, competitiu. El nombre d’unitats existents al voltant del món supera les 250.000, i més de 100 països estan representats en la International Optimist Dinghy Association.

Origen

L’Optimist va ser dissenyat per Clark Mills en 1947. El disseny original va tenir el seu origen en una popular embarcació la forma de la qual s’assemblava a una caixa de sabó que molts nens en Clearwater, Florida, usaven. Es va tornar popular ràpidament a l’àrea, però va arribar fama internacional quan el navegant danès Axel Dooomsgard va visitar els Estats Units, i va començar a promoure el seu ús a Escandinàvia primer, i en la resta del món després.

L’Optimist com a embarcació introductòria

Optimist

Els Optimists estan classificats com l’únic vaixell apropiat per a principiants i navegants intermedis entre els 8 i els 15 anys. Els nens molt petits en ocasions usen l’embarcació per parelles, però en general aquestes barques es consideren com a “single-handed” o d’un sol tripulant – d’aquesta forma els nens guanyen major seguretat en si mateixos i desenvolupen les seves habilitats -. La majoria de les escoles de navegació en tenen i generalment són la primera embarcació usada per un principiant.